Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.
11 februari 2010

Mat från det kanadensiska köket

Publicerat onsdag 10 februari 2010 kl 09.00

Inför OS-invigningen i Vancouver tittar Meny in i det kanadensiska köket. Gästkocken Michael Dohrnér, född och uppväxt i Kanada, bjuder på bl a "Blu-Berry Flapjacks, blåbärspannkakor med lönnsirap,"cinnamon buns", kanadensiska kanelbullar, och "maple-glazed", lönsirapasglazerad laxfilé.




De två stora svenska medalj hoppen, skidskyttarna Helena Jonsson och Anna-Karin Olofsson berättar hur dom har laddat inför OS. Och då handlar det inte om valla och ammunition utan om rätt kost. Havregrynsgrött satsar Helena på för att nå guldet..

Dessutom serverar Susanne Jonsson, fil mag i gastronomi, kanadagås med tillbehör.



Vi bevakar även tävlingen Sveriges godaste fiskpinne som arrangeras av Barnens matskola.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".