Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Gunde Svans snabblagade lasagne

Publicerat onsdag 17 februari 2010 kl 13.00

18 februari 2010

5 lasagneplattor
1 gul lök
½ paprika
olja
100 g mager nötfärs
½ tsk salt
peppar
1½ msk ketchup
2½ dl mjölk
2 msk maizena
2 msk riven ost

Koka upp rikligt med vatten. Koka lasagneplattorna ca 10 minuter.

Värm ugnen till 175 grader.

Skala och finhacka löken och paprikan.

Hetta upp lite olja i stekpannan. Fräs hacket i några minuter.
Rör ner köttfärsen. Salta, peppra och bryn färsen. Tillsätt ketchupen, mjölken och maizenan utrörd i lite av mjölken. Koka några minuter. Smaka av.

Häll av vattnet från lasagneplattorna och låt dem rinna av på en handduk.

Varva såsen och lasagneplattorna i en liten smord form, det går bra med engångsfolieform också. Börja och avsluta med sås. Fördela osten överst.

Gratinera i ugnen i ca 20 minuter.

Källa: Ur boken "En vinnande kokbok"

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".