Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Pastafrittata med rökt lax och broccoli

Publicerat onsdag 17 februari 2010 kl 10.59

18 februari 2010

200 g torkad fettucine
250 g rökt lax (i tunna stavar eller tärningar)
ca 150 g broccoli
2½ dl mjölk
2 dl grädde
4 stor ägg el 5 mindre
lite riven muskotnöt
4 salladslökar (i skivor)
150 g riven ost

Pensla en ugnssäker form med olja.

Koka pastan al dente, låt rinna av.

Putsa och skär broccolin i skivor, stjälkarna skalas och skärs i skivor lika så. Koka den i saltat vatten i ca 2-3 minuter, låt rinna av.

Rör ihop mjölk, grädde, ägg, muskotnöt, salt och lite peppar i en rymlig skål. Tillsätt den avrunna fettucine, broccoli, salladslök och laxen. Rör ner hälften av osten och häll upp i den förberedda formen. Strö över resten av osten och grädda i 175°  i ca 1 timma eller tills den har stelnat.

Servera med lite skirat smör och en fräsch bladsallad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".