Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Annorlunda köttfärslimpa med pastagömma

Publicerat onsdag 17 februari 2010 kl 11.04

18 februari 2010

ca 100 g torkad pappardelle
60 g riven ost
40 g riven fetaost

Köttfärs:
½ dl ströbröd + 1 dl mjölk
650 g blandfärs
3 vitlöksklyftor
3 schalottenlökar
2 ägg
1½ dl kesella
3 msk hackade färska örter som persilja och basilika

Koka papardellepastan al dente. Låt rinna av och svalna.

Blötlägg ströbrödet i mjölken.

Smörj en avlång brödform.

Skala och finhacka schalottenlökarna, fräs dem och den rivna vitlöken i lite olja utan att de tar färg. Låt svalna.

Blanda ihop köttfärsen med äggen, det kalla lökfräset, ströbrödet, kesella, salt och peppar till en smidig färs, rör sist ner de hackade örterna (arbete inte färsen för länge, då blir limpan seg!).

Lägg ner pastan i en bunke och blanda ihop med dem rivna ostsorterna.

Tryck ut färsen till hälften i den förberedda brödformen. Gör en fördjupning i mitten längs med.

Snurra ihop pappardellepastan med en gaffel så det blir en någorlunda tät rulle, så tät det går! Lägg rullen i fördjupningen och tryck till lite.

Fyll upp med resterande färs, tryck till och släta till ytan ordentligt och pensla med lite olja.

Grädda på 200° i ca 50-60 minuter, täck ev. av med aluminiumfolie mot slutet.

Ta ut ur ugnen och låt svalna i ca 15 minuter innan limpan ska skäras upp.

Servera med en god tomatsås och grönsaker eller bara en Grekisk sallad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".