Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Blåmusslor

Publicerat onsdag 24 mars 2010 kl 08.00

25 mars 2010

4 port
 
1 kg repodlade blåmusslor
1 msk smör
2 finskurna schalottenlökar
2 hackade vitlöksklyftor
2 dl torrt vitt vin
2 dl vispgrädde
1 knippe plockad dill
salt och peppar 

Skölj och borsta musslorna noga. Släng de musslor som inte sluter sig om du knackar på dem. Hetta upp smöret i en gryta. Fräs lök, vitlök och musslor i smöret. Häll på vin, låt koka upp och sjud kraftigt med lock 2-5 minuter, skaka kastrullen då och då. Lyft upp musslorna (släng de musslor som inte öppnat sig) och häll grädde i spadet i kastrullen och koka upp igen. Avsluta med att lägga plockad dill och att lägga tillbaks musslorna i spadet. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".