Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Lammstek

Publicerat onsdag 24 mars 2010 kl 08.00

25 mars 2010

4 port

1 bit lammstek, 800 g
salt och peppar
smör

Valfri mängd av några av dessa nedan:
morötter
palsternackor
steklökar
vitlöksklyftor
vitkål
brysselkål
fänkål
1 dl rött vin
1 dl mörk fond
hackade örter, rosmarin och timjan

Krydda och bryn köttet i smör i en djup gryta. Lägg i grovt skurna rötter, lökar och kål. Häll på vin och fond. Lägg på locket och bräsera i ca 1 timme. Vänd på köttet några gånger under tiden. (Späd ev. med vatten under bräseringen.) Avsluta med att lägga i hackade örter och smaka av med salt och peppar. 
Bräsera (av franskans "braiser") innebär att man steker/kokar råvaran med lite vätska, t.ex. vin eller olja, under lock.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".