Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Äggkrämtoast och tomatsalsa

Publicerat onsdag 24 mars 2010 kl 08.00

Frisk, aromrik tomatsalsa kombinerat med mjuk och len äggkräm

25 mars 2010

1 portion

1 hårdkokt ägg
½ msk majonnäs
1 skiva bröd med matfett
1 tärnad tomat
½ finhackad gul lök
2 msk chilisås
1 tsk olja
salt
basilika

Tillagning:
Mosa ägget med en gaffel tillsammans med majonnäsen

Bred äggkrämen på brödet

Blanda tärnad tomat, hackad lök, olja, och chilisås

Smaka av med salt

Tillaga salsan 1-2 minuter på full effekt i mikrovågsugnen, eller ge den ett uppkok i en kastrull. Garnera med basilika

Servera med ett glas mellanmjölk!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".