Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Äggkrämtoast med tomatsalsa

Publicerat onsdag 24 mars 2010 kl 08.00

25 mars 2010

1 hårdkokt ägg
½ msk majonnäs
1 skiva bröd med matfett
1  tärnad tomat
½ fint hackad gul lök
2  msk chilisås
1 tsk olja
salt
basilika

Tillagning:
Mosa ägget med en gaffel tillsammans med majonnäsen. Bred äggkrämen på brödet. Blanda tärnad tomat, hackad lök, olja och chilisås Smaka av med salt.

Tillaga salsan 1-2 minuter på full effekt i mikrovågsugnen, eller ge den ett uppkok i en kastrull. Garnera med basilika. Servera med ett glas mellanmjölk

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".