Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Vanliga svenska våfflor

Publicerat tisdag 23 mars 2010 kl 09.20

Med jäst och kall mjölk. Våfflor som håller sig frasiga även om man varmhåller dem!

Du behöver:

  • 25 gram jäst
  • 5 dl kall mjölk
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl smält margarin eller smör

Gör så här:
Lös jästen i hälften av mjölken. Tillsätt mjölet och saltet och rör eller vispa slätt. Rör i resten av mjöken tillsammans med det smälta smöret. Täck bunken med lock eller plastfolie och låt svälla i cirka två timmar. Grädda och njut nygräddade.

Receptet är hämtat från www.vafflor.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".