Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Gratinerade ägg

Publicerat onsdag 31 mars 2010 kl 08.30

1 april 2010

4 hårdkokta ägg
60 gr smör
½ burk crème fraiche
1 gul lök
1 tsk fransk senap
1 msk hackad persilja
1 nypa paprikapulver
50-80 gr riven ost

Skala äggen, halvera dem och tryck försiktigt ut gulan, hacka gulan.

Ställ de tomma äggvitehalvorna på ett ugnssäkert fat.

Skala och finhacka den gula löken, smält smöret och svetta löken däri, bryn inte.

När löken börjar bli glasig, tillsätter man crème fraichen, låt puttra tills det börjar tjockna lite, rör ner senapen, paprikan, salt och peppar, låt svalna.

När smeten har svalnat av, rörs persiljan och den hackade äggulan ner, rör tills äggulan har blandats ner ordentligt. Fyll de förberedda äggvitehalvorna.

Strö över den rivna osten och gratinera under grillslingan tills det blir en fin brun färg.

Man kan lägga lite mosad böckling eller ansjovis inunder äggmassan, då blir det fyllda gratinerade ägg, strö då över generöst med dill och gräslök.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".