Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Kryddiga Teägg

Publicerat onsdag 31 mars 2010 kl 08.30

1 april 2010

8 hårt kokta ägg
1 liter starkt svart te (Assam)
1 bit hel kanel
3 kryddnejlikor
1-2 cm färsk ingefära
3-4 kapslar Kardemumma (krossade)
1 stjärnanis
1 msk honung
1 tsk salt

Lägg allting i en gryta, koka upp och låt svalna igen. Tag äggen och banka de lite lätt på ett hårt underlag runt om, så de får små sprickor.

Lägg äggen i en bunke eller glas och häll den svala lagen över, låt gärna stå svalt i 2 dygn eller längre.

Nu har äggen fått den typiska marmoreringen och smakar te och kryddor.

De här äggen passar naturligtvis bra på en påskbuffé, gnid gärna in dem med lite olja, då skiner dem så vackert!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".