Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Spenat och nässelfrittata

Publicerat onsdag 31 mars 2010 kl 08.30

1 april 2010

ca 200 g babyspenat (sköljd och avrunnen)
ca 100 g förvällda nässlor
3 salladslökar eller 1 bit purjolök
2 vitlöksklyftor (rivna)
80-100 g fetaost
6 ägg
5 msk grädde
salt, peppar, en nypa socker och pyttelite riven muskotnöt
smör eller olja till stekning

Ansa och skär salladslöken i sneda skivor och fräs dem tillsammans med vitlöken i lite smör eller olja i ca 3 minuter utan att det tar färg.

Tillsätt spenaten och de hackade nässlorna och låt det fräsa med en liten stund tills spenaten fallit ihop. Salta och peppra ordentligt och smaka av med lite socker och muskotnöt.

Blanda ihop grädden med äggen och smula ner fetaosten.

Häll detta över spenatröran i pannan och rör lite runt i den.

Sätt tillbaka pannan på spisen, låt frittatan stelna till lite lätt på medelstark värme, det tar ca 8 minuter.

Ta fram ett lock i samma storlek, lägg det på pannan och vänd om frittatan. Låt den sedan glida ner i pannan igen och stek färdig i ca 3-5 minuter.

Man kan även steka frittatan i ugnen på 200° tills den stelnad och fått lite färg på ytan.

Ta ut den ur ugnen och låt den vila några minuter innan den ska skäras upp i bitar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".