Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Sommartallrik

Publicerat onsdag 9 juni 2010 kl 10.49
Sommartallrik är lyxigt att ta med sig i picknickkorgen FOTO Malin Ekberg

10 juni 2010


örtpotatissallad med dijonsenap
sockerärtor
rödlök
ruccola
mangold
babyspenat
machésallad med smulad feta och bacon
ceasarsallad med räkor, dill och krutonger
mozzarella inlindad i lufttorkad skinka
kycklingfilé
tunna skivor marinerad klosterskinka
avocadocremé
fetaostcremé
kokt sparris
basilikadressing av olivolja
vitlök
coctailtomat på kvist

Såhär gör du:
Koka potatisen, kyl, dela, blanda med olivolja, citronsaft, persilja, rosmarin, rödlök och en klick dijonsenap, salta efter smak. Blanda romansallad med krutonger, ceasardressing och parmesan.

Ceasardressing:
Mixa sardeller, vitlök, äggula, parmesan, citron
och peppar i matberedare. Häll i oljan i en tunn stråle så dressingen inte spricker. Häll dressingen över Romansallaten och blanda noga.

Avokadocremé: Mixa avocado med grädde, tillsätt salt och citronsaft.

Fetaostcremé: Mixa 1 del cremé fraiché och 1 del fetaost till en slät kräm tillsätt eventuellt lite vatten för att få rätt konsistens.

Skär rödbetor i lagom stora klyftor och blanda ihop salladen.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".