Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Ostgratinerad kräftsmörgås med pepparot och dill

Publicerat torsdag 10 juni 2010 kl 08.03
Ostgratinerade kräftsmörgåsar Foto: Simon Björling

10 juni 2010

8 små smörgåsar
1 baguette
16 kräftstjärtar
½ dl crème fraiche
1 finhackad vitlöksklyfta
1 msk färskriven pepparrot
2 msk finhackad dill
100 g riven lagrad ost 

Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader. Skär baguetten i åtta skivor och lägg dem på en smord ugnsplåt.

Fördela kräftstjärtarna på brödet. Blanda crème fraiche med vitlök, pepparrot, dill och hälften av osten. Skeda blandningen över kräftorna och strö på resten av osten.

Grädda dem i ugnen i cirka 10 minuter eller tills det har fått en gyllenbrun färg.

Smaklig måltid!

Göran Nilsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".