Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Chorizofyllda kycklingfiléer

Publicerat onsdag 16 juni 2010 kl 10.18

17 juni 2010

4 portioner

4 stora kycklingfiléer
2 chorizokorvar, ca 100 g, helst en mildare sort
8 salviablad
lite olivolja
2 stora paprikor
flingsalt och nymald svartpeppar
cocktailpinnar

Lägg varje filé mellan smörgås- eller bakplåtspapper och banka ut dem tunt med till exempel en tjockbottnad kastrull. Salta och peppra på varje sida. Skär korvarna i tunna skivor eller snitta dem och kläm ut innehållet. Fördela det på halva sidan av varje utbankad filé och lägg över två salviablad på varje. Vik ihop på mitten och fäst med cocktailpinnar på var sida. Pensla med lite olja. Skär paprikorna i halvor eller klyftor och ta bort kärnhuset. Grilla kycklingen ca 10 minuter på var sida under lock. Grilla paprikahalvorna samtidigt. Servera med sallad och grillad baguette ingniden med vitlök, olivolja och flingsalt. Ajvar relish är gott till. Servera gärna med sallad, vitlöksbröd, grillad paprika.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".