Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Matjessill på glöd

Publicerat onsdag 16 juni 2010 kl 10.45

17 juni 2010

Morbergs grillkok
Varför värma matjessillen? Varför inte? Är det någon som har upplevt en midsommar utan styv kuling och hagelglopp?

4 pprt

300 g matjessill
1 morot
1 bit rotselleri
2 mindre rödlökar
50 g smör till stekning
8-10 små kokta potatisar
nymalen vitpeppar
1 knippe dill

Skär matjessillen i bitar om du köpt hela filéer. Skala moroten och rotsellerin och strimla dem fint. Skala och hacka rödlöken. Hetta upp en stekpanna på grillen. Lägg i smöret och låt det få färg. Lägg i alla ingaredienser i pannan och låt dem fräsa runt lite. Vrid över några varv med vitpepparkvarnen och garnera med dillen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".