Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Veronicas älgskavsgryta

Publicerat onsdag 16 juni 2010 kl 12.59

4 pers

400 g fryst lövbiff av älg

2 morötter
1 gul lök
2 trattkantareller
½ dl färsk timjan
2 dl 40%-ig grädde
2 dl lätt crème fraiche
1 buljongtärning
1½ - 2 msk soya
2 msk lingonsylt
2 msk vetemjöl
4 - 5 msk smör till stekning
salt & peppar efter smak
potatis

Finhacka löken och skär morötterna i grövre stavar. Grovhacka timjan och dela trattkantarellerna. Skär det halvfrusna köttet i tunna skivor. Hetta upp stekpannan med lite av smöret. Bryn köttet i omgångar, salta och peppra. Ta ut köttet och lägg det i en gryta. Späd i pannan med 1 - 2 dl vatten efter varje stekomgångar. Häll över i grytan med köttet. Fräs trattkantarellerna och löken i smör, tillsätt mjölet och rör om. Lägg det sedan i grytan. Tillsätt grädde, crème fraiche, buljontärning, soya, morötter och lingonsylt. Låt det hela sakta puttra i grytan under omrörning i ca 30 minuter eller till köttet är mört. Tillsätt timjan mot slutet. Servera med kokt potatis.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".