Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Blåbärssoppa

Publicerat onsdag 16 juni 2010 kl 13.05

½ liter färska eller frysta blåbär
½ dl socker
7 l vatten.
1 msk potatismjöl.

Rensa och skölj bären. De frysta sköljer du inte.  Koka under tiden upp vatten och socker i en stor kastrull och rör om tills sockret löst sig. Tillsätt blåbären och koka upp dem i 3 MINUTER!  Smaka av och se om det är lagom sött. Ta lite vatten i botten av ett glas och rör ut potatismjölet samt tillsätt så mycket så du tycker att blåbärssoppan är lagom tjock. Tillsätter du för mycket får du blåbärskräm och då kan du spä med lite mer vatten och socker sam ev. mer blåbär. Koka upp blåbärssoppan och låt den sedan svalna. Ställ blåbärssoppan i kylen. Blåbärssoppan kan serveras kall eller varm.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".