Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Fruktbröd

Publicerat måndag 21 juni 2010 kl 09.28

24 juni 2010

6  limpor

1 l vatten
100 g jäst
25 g salt
1 dl olivolja
150 g valnötter
140 g russin
200 g torkade aprikoser
1,2 kg vetemjöl
700 g rågsikt

Blanda alltsammans och kör 3 min långsamt och 3 min snabbt i matberedare.  Dela degen i 6 bitar, 600 g och slå upp dem runda, vänd dem i rågmjöl. Jäs (ca 1-1½ tim eller efter eget omdöme) och baka av. Ingångstemperatur 250° ånga 10 sek, sänk till 200°.  Baktid ca 30 minuter, öppna spjället efter 10 minuter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".