Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.
24 juni 2010

Midsommar i Meny

Publicerat måndag 21 juni 2010 kl 09.36
Midsommar Foto Hasse Holmberg Scanpix

Menys sommarveranda i Kalmar är lövad, midsommarstången rest och bordet dukat. Karin Fransson bjuder på midsommarsill med sommarens örter, ljummen potatissallad och lättrimmad lax med äpple- och lökvinägrette.



Josefin Magnusson serverar en matjesilltårta och avrundar midsommarbuffén med dränkt fläderkaka, luftig limekräm och solvarma ölandsjordgubbar.

Lax, sill och jordgubbar - traditionell svensk midsommarmat. Men det kommer också att finnas pizza på Menys midsommarbuffe. Hassan Saroee, Svensk mästare i pizzabakning, och med djupa rötter i Iran har skapat två midsommarpizzor med bl a lammfilé och sommarkantareller. Skapelsen har han dekorerat med jordgubbar, blåbär och (ätliga) midsommarblomster. En smaksensation i midsommartid.

Gäster i programmet är också tre av P1:s många sommarvärdar - konstnären Lennart Jirlow, författaren Niklas Rådström och skådespelaren och kocken Per Morberg.

Glad Midsommar önskar personalen i radioköket i Kalmar som nu lämnar över grytorna till Edward Blom och Ellen Wästfelt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".