Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Ljummen potatissallad

Publicerat måndag 21 juni 2010 kl 16.35

Potatissallad, helt utan majonnäs men full av örter.

24 juni 2010

4-6 portioner

1 kg färskpotatis, väl borstad
1 dl köttbuljong
2 rödlökar, strimlade
6 knipp- eller sticklökar, i snedskurna bitar
2 dl färska hackade örter, t.ex. bladpersilja, dragon, basilika, dill och gärna gräslök

Till senapsdressingen:
½ msk fransk senap
1 msk stark svensk senap, t.ex. Slotts
1 dl vitvinsvinäger
2 dl god olivolja
ev. 1 vitlöksklyfta, pressad

Gör så här:
Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt den svalna lite och skär i halvor.
Värm buljongen och häll den över potatisen, vänd ner lök och örter.
Vispa ihop ingredienserna till dressingen och häll över potatisen.
Låt gärna salladen dra en stund före måltiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".