Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Matjesilltårta

Publicerat måndag 21 juni 2010 kl 16.39

24 juni 2010

400 g kavring
150 g smör
400 g matjessill
2 gula lökar
½ dl creme fraiche
6 dl gräddfil
1 knippe gräslök 
1 knippe dill
8 gelatinblad
sillspad
salt
peppar

Till garnering:
gräslök
ev äggskivor 

Tillagning:
1. Kör kavringen i matberedaren så den blir helt söndersmulad.  

2. Smält smöret och tillsätt det. Rör om och bred ut allt i botten på en stor pajform eller mindre långpanna som först täckts med plast.

3. Hacka matjessill, lök och örter. Blanda med gräddfil och créme fraiche.

4. Blötlägg och smält gelatinbladen i lite av sillröran och rör sen ihop med resten av röran. Krydda och slå över kavringsbotten.

5. Ställ kallt i minst 3 timmar.

6.  Ta tårtan ur formen och garnera med ett täcke av gräslök, dekorera med ev äggskivor och små bitar matjessill.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".