Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.
7 oktober

Njut av smörstekta kaneläpplen...

Publicerat torsdag 7 oktober 2010 kl 07.00
1 av 2
2 av 2

Äppletiderna är här! Syrliga, söta, stora, gröna, röda och små... Både trädgårdar och affärernas fruktdisker svämmar över av olika svenska äpplen. Varför inte servera dem på Alexandra Zazzis vis?

Lyssna när Alexandra Zazzi lagar mat:

Det här är Alexandra Zazzi:

Arbetar: Som frilansande kock och matskribent.

Varför kock: Har en genuin förälskelse till mat och kombinationen av smaker och möjligheter.

Första matminnet: Min farmors kök, värmen och livet. Vackra grönsaker och dofter.

Inspireras av: Duktiga småskaliga producenter av råvaror. Deras kunnande är sexigt i mina ögon.

Finns inte i kylskåpet: Alltid för mycket så att det är fullt, jag kan definitivt koka soppa på alla spikar som finns i mitt kylskåp.

Topp tre vardagsrecept: Soppa på trötta grönsaker, matveterisotto, spaghetti.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".