Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Ugnsgratinerade tunna pannkakor med skogssvamp

Publicerat torsdag 7 oktober 2010 kl 07.00

7 oktober 2010 med Alexandra Zazzi

Det här behöver du:

2 ägg
1 dl grahamsmjöl eller rågsikt
1,5 dl vetemjöl
4 dl mjölk
30 gr smält smör
1 knivsudd salt

Fyllning:
5 dl valfri blandad skogssvamp, soppar, trattkantareller, riskor eller skogschampinjoner
Smör för stekning
0,5 dl grädde
1 krm muskot
Ost att riva för gratinering
Salt och peppar

Gör så här:
Vispa samman ägg, mjöl, salt, smält smör och mjölk. Låt gärna smeten vila 1 timme i rumstemperatur. Stek sedan tunna pannkakor med lite smör. Sätt ugnen på 200 grader.

Skär svampen i mindre bitar och stek i het panna med en klick smör, salta och peppra och strö över muskotnöten. Slå på grädden och sänk värmen. Låt sjuda ihop tills det blir krämigt. Lägg fyllningen i pannkakorna och rulla ihop.

Smörj en ugnsfastform och lägg i rullarna, riv över ost och gratinera ca 10 minuter tills osten fått färg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".