Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Kokt högrev med soppgrönsaker

Publicerat torsdag 7 oktober 2010 kl 07.00

7 oktober 2010 med Alexandra Zazzi

Det här behöver du:

500 gr högrev
400 gr rimmad oxbringa
1 bit sellerirot
1 bit purjolök
2 morot
1-2 palsternackor
15 pepparkorn
Citrontimjan
1 fondtärning
Vatten
4-5 skalade potatisar

Salsa verde: (grönsås)
1 stort knippe bladpersilja
1 dl olivolja
saften av en liten citron
1 liten klyfta vitlök
5 sardeller (valfritt)
1 msk kapris

Gör så här:
Med såsen börjar du med att lägga persiljan i matmixern tillsammans med övriga ingredienser. Kör på högsta hastighet. Smaka av med salt och peppar.

Skala, skölj och dela rotfrukterna i grova bitar. Lägg alla ingredienser utom potatisen i tryckkokare med vatten så att det precis täcker köttet. Lägg på lock ock låt sjuda i en timme. (Om du inte har tryckkokare tar det längre tid) Släpp ut ångan, lägg i potatisarna och låt koka i ytterligare 10-12 minuter. (tills potatisarna är mjuka). Skär upp köttet och servera med rotfrukterna och såsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".