Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Kyckling tajine à la Belaid

Publicerat torsdag 14 oktober 2010 kl 07.00

Recept: Maria Zihammou 14 oktober 2010

4 portioner

Det här behöver du:
1 färsk kyckling
1 dl russin
1 dl vatten
3 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2-3 msk olivolja
2 msk hackad färsk koriander
1 kuvert saffran
½ tsk gurkmeja
1 röd chilifrukt, grovhackad
1 tsk salt
½ tsk svartpeppar

Gör så här:
Dra skinnet av kycklingen. Dela den i mindre bitar, brösten i fyra delar och kycklingbenen på samma sätt.

Blötlägg russinen i en skål. Skala och skiva den gula löken. Finhacka vitlöken.

Hetta upp oljan i en rymlig gryta. Fräs löken med vitlöken glansig i ett par minuter. Tillsätt kycklingen och krydda med koriander, saffran, gurkmeja, chili, salt och svartpeppar. Blanda och sjud under lock på svag värme i ca 30 minuter.

Tillsätt russin och sjud ytterligare en stund tills kycklingen är riktigt mör och lätt lossnar från benet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".