Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Couscous Ceffa - dessert med kanel och mandel

Publicerat torsdag 14 oktober 2010 kl 07.00

Recept: Maria Zihammou 14 oktober 2010

4 portioner

Du behöver:
2 dl couscous
2 dl kokande vatten
1 krm salt
3 msk smör
1 tsk kanel
100 g mandel
½ dl florsocker

Till servering:
5 dl varm mjölk
1 dl florsocker

Gör så här:
Häll couscous i en bunke. Tillsätt varmt vatten, salt och smör. Rör lite då och då med en slev. Låt grynen stå och svälla i ca 5 minuter.

Rosta mandeln i stekpannan i ca 5-10 minuter tills de fått gyllenbrun fin färg. Mixa mandeln i en mixer så att den blir finhackad.

Lägg upp couscousen på ett fat och strö över mandel. Pudra över florsocker och sist kanel. Servera i små skålar med varm mjölk och florsocker.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".