Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Abborrar i folie

Publicerat onsdag 12 januari 2005 kl 10.45
Pelle Johansson

Sommarens godaste och kanske roligaste fisk, om man fångat den själv. När rödbetorna är kokta kan barnen göra sitt eget paket som är jättespännande att öppna efter bara en liten stund på grillen. Receptet fungerar lika bra om du skulle få något annat på kroken än en abborre.

Av gästkocken Pelle Johannson, januari 2005

4 port

800 g abborrfiléer, skinn- och benfria (byxade)
4 stora kokta rödbetor
4 vårlökar
salt och peppar 

Kryddsmör:
4 msk rumstempererat smör
finrivet skal av 1 citron
1 msk färskpressad citronsaft
¼ krm salt 

Börja med kryddsmöret. Vispa smöret med en elvisp i en bunke. Blanda i citronskal, citronsaft och salt. Skala och skär rödbetorna i klyftor. Ansa och dela löken längs med. Klipp till 4 stora ark, ca 35x30 cm, av dubbelvikt aluminiumfolie. Lägg 1 msk kryddsmör i mitten på varje ark. Lägg på abborrfiléerna och toppa med rödbetorna och vårlöken. Salta och peppra. Vik ihop till täta paket. Lägg dem på grillen under lock i 8-10 minuter eller i en ugnssäker form i 225º ca 20 minuter. Lägg upp på tallrikar. Servera med nykokt potatis och dill.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".