Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Pelle Johanssons raggmunk

Publicerat onsdag 12 januari 2005 kl 10.46

Man måste inte äta fläsk till, den är lika god med bara lingonsylt eller löjrom. Eller varför inte som en rustikare våffla, med grädde och sylt.

4 port

1 ägg
½ dl vatten
8-10 medelstora potatisar
½-1 tsk salt
rapsolja till stekning

Ev. garnering: persilja

Vispa ihop ägg och vatten. Skala potatisen. Riv den fint, gärna i matberedare. Blanda genast det rivna med äggvispet och saltet. Hetta upp oljan i en stekpanna. Grädda smeten som stora plättar: Lägg i 3 klickar smet åt gången, knappt ½ dl smet per raggmunk. Bred ut smeten så att raggmunkarna blir tunna och frasiga i kanterna. Stek dem ljust guldbruna på båda sidor, eller grädda smeten som tunna pannkakor (knappt 1 dl smet per pannkaka). Garnera med persiljan. Servera med rimmat knaperstekt fläsk och rårörda lingon.   

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".