Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

"Chillifylld" Långfranska

Publicerat torsdag 14 oktober 2010 kl 07.00

21 oktober 2010 med Heléne Johansson

4 port

Det här behöver du:
1 hel långfranska
550 gr nötfärs
1 hackad gul lök
1 paprika skuren i bitar
oliver efter smak
1 burk krossade tomater
½ dl grädde
salt
svartpeppar
spiskummin
torkad grovt krossad eller mald chili
1-2 dl riven ost

Gör så här: 
Bryn löken och köttfärsen. Tillsätt paprikan. Häll på de krossade tomaterna, 1 dl vatten och grädden. Krydda med salt, peppar, chili och spiskummin. Låt småputtra en stund.

Skär under tiden av ett lock på långfranskan på längden och gröp ur innanmätet. Tillsätt innanmätet och oliverna i köttfärsröran.

Häll köttfärsröran i brödet och strö över osten. Gratinera i ugn i cirka 10 minuter till osten fått fin färg. Severa med en enkel grönsallad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".