Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Eriks sparris

Publicerat torsdag 12 maj 2005 kl 11.40

Av gästkocken Erik Lallerstedt

8-12 sparris, skalas och kokas
1 ask marchesallad
1-2 msk solrosfrön, rostas
3 dl matlagningsyoghurt
½-1 lime
1 msk rosépeppar
8-12 ansjovisfiléer

Blanda i yoghurt raspad lime med lite saft och krossade rosépeppar. Lägg sparrisen som en solfjäder på en tallrik med ansjovisen emellan. Gör en bukett av sallad, lägg rostade solrosfrön över. Salta och peppra.

Rippla med oliv- och citronolja. Servera med yoghurten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".