Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Laxburgare med koriander

Publicerat torsdag 21 oktober 2010 kl 07.00

Recept: Heléne Johansson 21 oktober 2010

4 port

Till laxburgarna:
600 g skinnad lax i kuber
2 äggulor
2 msk sweet chilisås
½ dl hackad koriander
½ dl hacka gräslök
salt
peppar

Bröd och garnityr:
4 skivor kraftigare matbröd, typ ljust börd med surdeg / bondbröd
Romansallad
tomater
vårlök

Dressing:
4 msk Creme fraiche
2 msk sweet chili sås

Gör så här:
Lägg alla ingredienser till burgarna i en bunke, kör med stavmixer till du har en färs. Forma färsen till burgare, stek i smör på medelvärme, ca 3 minuter per sida.

Stek eller grilla 4 skivor gott kraftigt surdegsbröd eller lantbröd. Blanda creme fraiche och sweet chili till dressingen.

Lägg upp bröd, burgare, dressing och sallad för servering.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".