Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Holland: Boerenkool met worst - grönkålsmos med rökt korv

Publicerat torsdag 14 oktober 2010 kl 07.00

Recept från Gunhild Ang i Holland

Det här behöver du:
1 kg potatis
1 tsk salt
1 kg grönkål - tvättad och finskuren
1 rökt korv
75 g smör
150 g sidfläsk i bitar
0,5 dl mjölk

Gör så här:
Skala potatisen och lägg den i en stor kastrull. Häll i vatten så att det täcker precis. Lägg grönkålen uppepå, samt den rökta korven i sin plastförpackning. Koka ca 20-30 minuter.

Smält 25 gr smör och stek sidfläsket. Ta upp bitarna och lägg dem på en bit köksrulle. Häll en skvätt vatten i stekfettet som är kvar i stekpannan, så att det blir en fin sky.

Häll av potatisen och grönkålen och gör ett mos av det med resten av smöret och mjölken. Tillsätt sidfläsket och blanda i.

Gör en grop i grönkålsmoset på tallriken och i sky. Servera med den rökta korven.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".