Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Bovetepannkaka

Publicerat tisdag 12 oktober 2010 kl 14.03

Ellen Wästfelt bjuder på vad som kan bli helgens höjdpunkt.

Bovete (som är en näringsrik trekantig ört!), vatten och salt vispas till önskad tjocklek. Förslagsvis 1 dl mjöl till 3 dl vatten och 1 tsk salt. Ska stekas länge så den får en knaprighet. Till vardags steker jag i rapsolja som är fleromättad och mycket hälsosam. Till helgen kanske i smör.

Tillbehör kan vara bär, rostade hasselnötter, honung, citron, lönn/agave sirap, råsocker och/eller yoghurt. Vilka nötter som helst är gott till detta och som sagt, ALLA nötter blir helt gudomligt goda när man rostar dem i en torr stekpanna. Rör med jämna mellanrum tills du ser att de fått en brun rostad färgton. Smaka dig fram!

Man kan även göra crêpes av bovetepannkakan med fyllning av tex: tomat, persilja, svamp, ost, ägg och/eller spenat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".