Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Mustig korvgryta med pepparotskräm

Publicerat torsdag 21 oktober 2010 kl 07.00

Recept: Heléne Johansson 21 oktober 2010

4 port

Det här behöver du:
600 g korv skuren i bitar (blandade sorter elller bara en sort, vanlig falukorv går också bra)
3 skalade och slantade morötter
6 skalade och tärnade medelsstora potatisar
1 skiva rotselleri (skall bara vara med för att ge smak, plockas upp när maten är klar)
2 skalade och slantade palsternackor
1 gul lök
1 burk krossade tomater
5 dl vatten
2 msk kalvbuljong (eller två tärningar)
salt
peppar

Pepparrotskräm:
250 g smetana eller creme fraiche
riven pepparrot efter smak
1 tsk honung
salt
peppar

Gör så här:
Bryn korv och grönsaker och rotsaker i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt tomater, vatten och buljong. Krydda och salta. Låt det sjuda till potatisen känns färdig.

Blanda smetana med pepparrot och honung. Krydda och salta.

Servera i djup tallrik med en klick pepparotskräm på toppen och ett gott matbröd till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".