Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Plommonclafouti

Publicerat torsdag 21 oktober 2010 kl 07.00

Recept: Heléne Johansson 21 oktober 2010

Det här behöver du: 
4 ägg
250 g (2,5dl) florsocker
100 g rumstempererat smör
1,5 dl vispgrädde
100 gr (1,5 dl) mandelmjöl (finns i specialbutiker, annars kan du köra flagad mandel i en mixer tills du har ett fint mjöl)
1 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3-5 urkärnade och delade plommon
smör till stekning

Gör så här: 
Stek plommonen i smör med snittytan neråt ett par minuter.

Vispa socker och ägg poröst. Tillsätt smör och grädde och rör till en slät massa. Vänd ner de torra ingredienserna. Smöra en kakform (25 cm i diameter) och häll i massan. Placera plommonen i massan i kakformen med snittytan uppåt. Baka i ugnen 35 – 40 minuter i 180 grader.

Severa kall som kaka eller ljummen med en klick grädde till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".