Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Linssoppa

Publicerat torsdag 14 oktober 2010 kl 15.39

ur Vegetarisk kokbok, Ellen Turner, 1915

Det här behöver du:
½ l gråa linser
3 purjolökar
½ selleri
2 palsternackor
1 knippa persilja
2 ½ l vatten
2 ½ dl grädde
1 msk smör
1 ½ msk mjöl
salt

Linserna tvättas, lägges i blöt över natten och får sakta koka i samma vatten omkring två timmar tillsammans med persiljan, de ansade rötterna och purjolöken. När alltsammans är mjukt upptagas rötterna och purjon jämte persiljan varefter linserna passeras.

Massan sättes ånyo över elden och får ett uppkok. Mjölet brynes lätt på en tackjärnspanna och utröres i grädden varefter denna jämte smör och salt tillsättes i soppan. Serveras med rostat bröd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".