Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

USA: Buffalo Chicken Wings

Publicerat torsdag 21 oktober 2010 kl 07.00

Recept från Emeli Emanuelsson i USA

Såsen:
Fem delar Franks hot sauce. (Franks är bäst, men jag vet inte om den går att hitta i Sverige. Du kan använda någon annan typ av hot sauce i så fall, dock inte Tabasco eller liknande.)
En del smör.
Ett par klyftor pressad vitlök.
En skvätt vitvinsvinäger
Några droppar Worchestershiresås
Ev lite cayennepeppar eller chiliflingor

Kycklingvingarna:
Färska eller frysta kycklingvingar
Vetemjöl

Gör så här:
Torka av kycklingvingarna och doppa dem i mjöl. Grilla dem i ugn på 200 grader tills de är krispiga och gyllenbruna. Tar ca 50 min. Vänd på dem efter halva tiden.

Blanda alla ingredienser till såsen. Blanda i lite extra smör om du tycker att såsen blir lite för stark, för det blir den lätt!

När vingarna är klara, ta ut dem ur ugnen och vänd dem i den röda såsen. Servera dem med morots- och selleristavar och dippa allt i antingen ranchdressing eller blue cheesedressing. Tyvärr är utbudet på dessa dressingar dåligt i Sverige, och de vi har smakar inget vidare, så det blir till att göra egna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".