Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Pelles citronkyckling med kålrisotto

Publicerat torsdag 28 oktober 2010 kl 07.00

28 oktober 2010 med Pelle Danielsson

4 portioner

Ingredienser:
4 st  kycklingbröst/lår
6 dl kycklingfond
1 st citron (saften)
4 st lagerblad       
2 dl risottoris
400 g färsk vitkål i bitar
200 g morot i mindre bitar
3 st vitlöksklyftor, skivade
120 g gul lök, hackad
1 msk honung
1 st citron (saft + rivet skal)
8 dl kycklingfond
1 dl vittvin
3 st lagerblad
1 tsk rosmarin, hackad
1 tsk timjan, hackad
½ dl olivolja
50 g smör
1 knippa dill, hackad
60 g parmesan, riven

Gör så här: 
Koka upp kycklingfond med citron och lagerblad, salta lite extra i buljongen. Lägg ner kycklingen och låt den sjuda tills innertemperaturen är 65 grader, dra åt sidan och sätt på lock, låt den stå och dra i buljongen. (Då kommer innertemperaturen att gå upp till 72 grader).

Fräs vitkål, morot, lök, timjan och rosmarin i olivoljan tills kålen börjar mjukna. Tillsätt riset och vitvinet, citronsaften, låt detta småputtra, späd med buljongen under omrörning i ca 20 minuter.

Smaksätt med citronskalet, honung, den hackade dillen, salt och peppar, vänd i ost och smör vid servering. Konsistensen ska vara ganska lös.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".