Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Frankrike: Lammgryta med kronärtskockor

Publicerat onsdag 17 november 2010 kl 07.00
Anna Clara Sainte-Rose bor i Provence
(2:56 min)


Recept från Anna Clara Sainte-Rose i Aix-en-Provence, Frankrike

Ingredienser för 6 personer:
Urbenad lammbog 
12 små violetta kronärtsskockor (så små och späda som möjligt)
2 vitlöksklyftor
2 gula lökar
Timjan
Lagerblad
Salt & peppar
1 dl vitt vin
2,5 dl köttbuljong (från tärning)
3 msk olivolja

Gör så här:
Skär köttet i 3 cm stora kuber. Klipp bort överdelarna på kronärtskocksbladen (en ganska stor del, och ta av de nedre bladen). Skär dem i 4 "klyftor." Hacka löken.

Värm olivoljan i en tjockbottnad stekgryta. Bryn den hackade löken, tillsätt köttet och bryn även det, lägg i kronärtskockorna och häll över det vita vinet. Salta, peppra och tillsätt lagerblad och timjan. Häll till sist över köttbuljongen. Låt koka i 45 minuter. Klart!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".