Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Päronkaka med cocos och rostad mandel

Publicerat torsdag 28 oktober 2010 kl 07.00

28 oktober med Pelle Danielsson

6-8 portioner

Ingredienser:
6 st gråpäron
2 st ägg
1,5 dl smör (smält)
2 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
0,5 dl mandel (hackad)
0,5 dl cocos
1 msk kanel
2 msk råsocker

Rårörd vaniljkräm:
2 st äggulor
2 msk strösocker
3 dl vispgrädde
1 st vaniljstång

Gör så här:            
Blanda ägg, socker och mjöl. Rör ner smöret sist, smeten blir ganska tjock. Lägg över i smord springform. Skala och skär bort kärnhuset på päronen och klyfta dem.

Fördela päronen ovanpå smeten och strö över kanel, kokos, mandel och slutligen råsockret. Baka i ugn på 170 grader i 40 minuter

Dela vaniljstången och skrapa ur inkråmet, vispa detta tillsammans med äggulorna och sockret riktigt krämigt vitt. Vispa grädden lätt och rör försiktigt ner den i ägg-sockerkrämen.

Servera vaniljkrämen riktigt kall till den ljumma päronkakan

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.

Användarkommentarer

Nedanstående kommentarer kommer från användare och är inte en del av det redaktionella innehållet. I och med att du skickar in en kommentar bekräftar du också att du accepterar våra regler för kommentering
Du kan kommentera anonymt. Vill du inte uppge din e-post kan du därför skriva in en påhittad t ex ”intejag@example.com”

Visa fler
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".