Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Mandelnougat

Publicerat lördag 11 december 2010 kl 00.00
1 av 2
2 av 2

Choklad, nougat och flagad mandel i en skön blandning. En succé på gottebordet. Nästan så att man alltid önskar att man gjort fler!

Det här behöver du:

250 g nougat, i bitar
125 g mörk choklad, finhackad
100 g flagad mandel

Så här gör du:

Börja med att rosta mandeln i gyllenbrun i en torr stekpanna.

Skär nougaten i bitar och smält i ett vattenbad. Tillsätt även den finhackade chokladen som får smälta tillsammans i skålen. När chokladen och nougaten har smält och är flytande blandar du ner den rostade mandeln.

Klä en avlång form med bakplåtspapper och häll i massan. Låt stelna i kylskåp och skär upp i lagom munsbitar innan servering.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".