Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Gourmetmat på hjul - ett nytt sätt att äta

Publicerat torsdag 28 oktober 2010 kl 07.00
1 av 5
2 av 5
3 av 5
Ryan och Kira köpte grilled cheese sandwiches. Brie, päron och honung på bröd med valnötter och tranbär. Foto: Jon Beaupré
4 av 5
På insidan av The Sweets Truck. Foto: Jon Beaupré
5 av 5
Sweets Truck - serverar bland annat lysande röd velvet cake. Foto: Foto: Jon Beaupré

I USA föds många mattrender som så småningom hamnar i Sverige. Så vad står på tur?

Kanske gourmettruckar? Frilansjournalisten Claes Andreasson åker för att kolla in:


Kan gourmettruckar bli stort i Sverige? Hör måltidshistorikern Richard Tellström:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".