Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Norge: Får i kål "etter gammel oppskrift"

Publicerat torsdag 28 oktober 2010 kl 07.00
Björn Hedman jobbar i Norge
(2:57 min)

Recept från Björn Hedman i Norge

10 portioner:
2 kg får/lammkött
3 kg vitkål
3 msk vetemjöl
1 msk hel svartpeppar
1 tsk salt
75 gram smör
kött- eller hönsbuljong

Så här gör du:
Köttet skärs i bitar på 3x3 cm och bryns i smöret. Lägg dem sen i en stor gryta varvat med den grovhackade kålen. Lägg i pepparkornen och fyll upp med buljong tills botten av grytan är täckt. Koka upp och låt sjuda i ca två timmar eller till köttet är mört. Servera med kokt potatis.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".