Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Dinkelyoghurt med spenat

Publicerat torsdag 4 november 2010 kl 07.00

Recept från Halil Özdemir 4 november 2010

Servera till exempel som pastasås. Man kan blanda i yoghurt eller välja att toppa med yoghurten på spenatblandingen.

4 personer:

Det här behöver du:
400 gram hela dinkelkorn
olivolja
250 gram fryst eller färsk spenat
ett par klyftor pressad vitlök
svart- eller cayennepeppar
salt
sött paprikapulver
ev ½ liter turkisk eller grekisk mezeyoghurt (10-procentig) eller naturell 3-procentig yoghurt

Gör så här:
Koka dinkelkorn i ca 15-20 minuter. De kan läggas i blöt ett par timmar i förväg, då minskas koktiden till 8-10 minuter.

Fräs olivolja och blanda ner fryst eller färsk spenat, pressad vitlök, svart- eller cayennepeppar, salt och sött paprikapulver. Låt fräsa i ca 4-5 minuter på låg värme.

Rör ner den färdigkokade dinkeln i spenatblandningen. Tag av från plattan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".