Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Quinoasallad med fetaost och citron

Publicerat torsdag 4 november 2010 kl 07.00

4 november med Halil Özdemir

4 portioner:
4 dl röd eller vit quinoa
1 paket fetaost
4 tomater
en halv gurka i bitar
bladpersilja eller mynta
en halv citron
god olivolja
salt

Gör så här:
Koka quinoan enligt anvisningen på paketet. Tärna fetaost, skär tomater och gurka i bitar (eller andra valfria grönsaker beroende på säsong) och grovhacka bladpersilja eller mynta.

Lägg quinoan i en skål, häll över grönsakerna och den färska örten. Pressa en halv citron över och häll i en god olivolja (mängd efter smak, max en ½ dl). Salta och smaka av.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".