Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Grön ärtsoppa med vitlök och timjan

Publicerat torsdag 28 oktober 2010 kl 09.03

4 november med Halil Özdemir

4 protioner:
5 dl frysta gröna ärtor
salt
En rödlök
Två klyftor vitlök
Färsk eller torkad timjan
olivolja
valfri pepparsort efter smak
1-2 teskedar tomatpuré

Gör så här: 
Koka upp ärtor i lite saltat vatten, låt koka ca två minuter. Finhacka under tiden rödlök, vitlök och färsk eller torkad timjan. Mixa ärtorna med stavmixer i kastrullen.

Hetta upp olivolja i en kastrull, strö över löken och örterna + valfri pepparsort efter smak. Tillsätt tomatpuré. Låt fräsa samman i ett par minuter. Häll ner olivolje/kryddmixen i kastrullen med ärtmixen. Låt koka på medelvärme i cirka 10 minuter, rör om emellanåt.

Servera med en god smörgås!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min Lista".