Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Kikärter med äpple och mynta

Publicerat torsdag 4 november 2010 kl 07.00

4 november med Halil Özdemir

Tips! Lägg i blöt och koka en hel eller två påsar kikärtor åt gången och frys in i portionsförpackningar. På det viset går rätten mycket snabbare att tillaga. Man kan också ta burkkikärtor om man vill.

4 personer:
Torkade kikärtor
salt
1-2 goda fasta äpplen
olivolja
en nypa torkad mynta
1 matsked tomatpuré
en gnutta färsk citronsaft

Gör så här: 
Lägg kikärtor i blöt över natten och koka de sedan i nytt vatten och salt i cirka en halvtimme. Eller använd avrunna burkkikärtor.

Finhacka äpple i små tärningar. Hetta upp olivolja och blanda ner mynta. Låt fräsa någon minut och tillsätt sedan tomatpuré och salt. Fortsätt fräsa någon minut. Rör slutligen ner kikärtona och stäng av plattan. 

Pressa en gnutta färsk citron på rätten precis innan servering, för att bryta den söta äppelsmaken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".