Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Cacik - turkisk yoghurtsås

Publicerat torsdag 4 november 2010 kl 07.00

4 november med Halil Özdemir

Det här behöver du: (proportioner efter smak och antal gäster!)
Turkisk eller grekisk yoghurt
grovhackad färsk dill
grovhackad färsk mynta
En halv gurka
olivolja
salt
ev 1 klyfta pressad vitlök

Gör så här:
Blanda yoghurt med dill och mynta. Skär gurkan i fyrkanter. Tillsätt olivolja och salt. Och om du vill, en klyfta pressad vitlök.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".