Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på http://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Ladda upp inför hösten: Här är maten med massor av energi

Publicerat torsdag 4 november 2010 kl 07.00
1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Grönsaker, frukt, olivolja, vitlök och färska örter i mängder. Med Halil Özdemars mat laddar du dina batterier med färgsprakande och vitaminrik mat från medelhavet.




... och så en specialare, perfekt som pastasås:

Det här är Halil Özdemar:

Arbetar: I min service/delikatessbutik på Haga Nygata, "En Deli Haga" i Göteborg.

Varför kock: Passionen för BRA mat.

Första matminnet: Kuru Fasülye (vita bönor i tomatsås med ris, och om man var rik, med ett par köttbitar i), en "nationalrätt" i Turkiet. Dofterna när man kom till storstan Sanli Urfa och fick äta på resturang.

Inspireras av: Att folk uppskattar min mat och kvalitén på råvarorna. Utlandsresor.

Finns inte i kylskåpet: Ketchup (om det inte varit för fyraåringens skull :) ).

Topp tre vardagsrecept: Couscous- eller quinoasallad med fetaost och grönsaker, Kurdisk linssoppa med mynta och färskpressad citron, pasta med yoghurt/spenat/dinkel och sallad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".